Daca tot se apropie primavara, anotimpul mult asteptat de toti, atunci astazi vorbim despre un sport extrem de interesant si capitivant care vine la pachet cu extrem de multe beneficii. Este vorba despre capoeira in Constanta.

Capoeira a inceput ca disciplina de arte martiale in Africa de Vest cu aproape 400 de ani in urma. In timpul comertului cu sclavi, capoeira a fost transportata spre America, unde acum este cel mai frecvent asociata cu Brazilia si este un amestec de arte martiale si dans. Pentru a avea parte un exercitiu de rutina intens, include capoeira in antrenamentul tau de 1-2 ori pe saptamana. Poti face Capoeira chiar la Dina Jumps!

De ce ar trebui sa incerci Capoeira

Daca vrei sa incepi antrenamente capoeira sau daca esti curios, atunci ai ajuns in locul potrivit. Capoeira are cateva beneficii impresionante pentru sanatate, cum ar fi:

Forta: multe miscari se fac chiar din maini sau in picioare. Aceste miscari pot aduce o imbunatatire drastica asupra rezistentei corpului superior. De asemenea, se efectueaza multe lovituri,  sarituri si miscari care imbunatatesc siguranta picioarelor.

Flexibilitate: cei care practica Capoeira sunt pe picior de egalitate cu practicantii de yoga in ceea ce priveste flexibilitatea lor.

Cardio si Stamina: Jocurile intense Capoeira pot necesita cantitati enorme de energie. Acest lucru, combinat cu repetarea constanta a miscarilor si a tehnicilor, face din Capoeira un exercitiu cardio valoros.

Fitness: Capoeira iti va imbunatati puterea, flexibilitatea si rezistenta, imbunatatind astfel fitness-ul general. Odata ce incepi sa iei in serios Capoeira, poti deveni imaginea sanatatii.

In plus fata de numeroasele beneficii pentru sanatate pe care Capoeira le ofera, aceasta iti pot imbunatatii si viata sociala:

Vei face cunostinta cu oameni noi: cand te alaturi unui grup capoeira, devi parte a unei familii. Vei intalni oameni interesanti si cu siguranta iti vei face si noi prieteni.

Vei afla despre o noua cultura: Capoeira este profund legata de Brazilia. Intr-un moment in care multe arte martiale sunt reduse la antrenamentele aerobice, Capoeira isi mentine toate radacinile si traditiile. Poate vei dezvolta chiar si un gust pentru mancarea braziliana!

Vei avea mai multa incredere: Capoeira este perfecta pentru a insufla un sentiment de mandrie si incredere în oricine.

Nu mai astepta si incearca acest sport plin de cultura dar si extrem de interesant si diferit de toate celalalte. In plus, daca crezi ca nu esti adeptul sportului, cu siguranta acesta este potrivit pentru tine. De ce? Nu te vei plictisi niciodata si te vei distra impreuna cu ceilalti colegi de la antrenamentele de Capoeira, la Dina Jumps Constanta!

Share This